Αρχική

Ενημέρωση μαθητών

Εκπαιδευτικοί

Μαθήματα-Ειδικότητες

Δραστηριότητες

Ανακοινώσεις

Ε-learning

Επικοινωνία

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος

Το σχολείο μας

Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω έχει σκοπό την εξασφάλιση των αναγκαίων δεξιοτήτων των μαθητών στα πλαίσια της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Διαθέτει επαρκείς αίθουσες διδασκαλίας σε ευρύχωρο κτίριο με άριστο περιβάλλοντα χώρο.
Εξυπηρετείται εργαστηριακά από το 2ο ΣΕΚ Αιγάλεω, στον ίδιο περιβάλλοντα χώρο, το οποίο διαθέτει κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια, στα οποία οι μαθητές όλων των ειδικοτήτων, μέσα από οργανωμένες εκπαιδευτικές ασκήσεις, εκπαιδεύονται τεχνικά και επαγγελματικά, ώστε με την αποφοίτηση τους να είναι ικανοί να ασκήσουν το επάγγελμα τους με επιτυχία, να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και να είναι παραγωγικοί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

 

To Σχολείο μας

ERASMUS3

Register
210 56.99.597 

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Αιγάλεω.

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Αιγάλεω του ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmusαπό τις 8 έως 21 Μαΐου 2022.

Τίτλος του προγεύματος: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων Επαυξημένης Πραγματικότητας «Augmented reality». Μεταφορά των καλών πρακτικών και εφαρμογή των στα κωδικοποιημένα εργαστήρια των ΕΠΑ.Λ»

Κωδικός προγράμματος. «2021-1-EL01-KA122-VET-000030860»

Φορέας υποδοχής. Η εταιρία εκπαίδευσης σε τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού, «Mediterranea Web Applications Srl».

Πόλη υλοποίησης. Το Μιλάνο της Ιταλίας.

Συμμετέχοντες

Αποστόλου Μοσχούλα     ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Κολούτσος Ιωάννης     ΠΕ82 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ

Παπανικολάου Θεοδώρα   ΠΕ8703 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Σακελλαριου Παναγιωτης     ΠΕ82 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ

Τσαλίχη Χρυσούλα   ΠΕ90 ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τριβλή Μαρία   ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Φέτσης Νικόλαος     ΠΕ82 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ

Χάλαρης Αντώνιος   ΠΕ87.02 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

foto 5foto 4

foto 1foto 2

foto 3

Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος

 • Ενημέρωση από εκπροσώπους του φορέα υποδοχής, Mediterranea Web Applications Srl, στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η επιμόρφωση περιελάβανε δημιουργία ενός εικονικού τρισδιάστατου χώρου και εισαγωγή σε περιβάλλον διδασκαλίας, με εφαρμογές στην δια ζώσης, όσο και στην εξ αποστάσεως, διδασκαλία σε περιόδους κρίσεων.

Έγινε η εγκατάσταση των αντίστοιχων εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα iPhoneτων συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, σε λειτουργικό σύστημα Android.

Παρακολούθηση αντίστοιχων παραδειγμάτων από το διαδίκτυο, δόθηκαν διευκρινήσεις και επιλύθηκαν οι απορίες, σχετικά με όλη την ροη του προγράμματος.

 • Επιμόρφωση στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

Παρουσίαση του έργου SRARK, από το τμήμα Μηχανικής του Πολυτεχνείου, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους και από ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς.

Το Πολυτεχνείο του Μιλάνου έχει αναπτύξει ένα σύστημα ΤΠΕ που χρησιμοποίει προβαλλόμενη επαυξημένη πραγματικότητα για κοινό σχεδιασμό. Η πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, μπορεί να δημιουργεί και να αντιγράφει τρισδιάστατα αντίγραφα σε χώρους και αντικείμενα τα οποία στην συνέχεια να τα προβάλλει αλλά και να επεμβαίνει και να τα τροποποιεί. Το έργο επεκτείνεται ακόμη και σε βιομηχανικά περιβάλλοντα παρέχοντας οικονομικές λύσεις μειώνοντας το κόστος δημιουργίας τρισδιάστατων αντιγράφων από τις εταιρίες.

Το σύστημα διαχείρισης SPARK είναι προσβάσιμο σε κάθε περιοχή του κόσμου.

Το πρόγραμμα βοηθά πάρα πολύ στην εύκολη αξιοποίηση καινοτόμων ιδίων και διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ ατόμων με διαφορετικό επαγγελματικό και γνωστικό υπόβαθρο.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι καθίστα την τρισδιάστατη σχεδίαση σε πραγματικό χρόνο ακόμη και από απόσταση με την συλλογή στοιχείων από τον πραγματικό χώρο.

 • Φιλοξενία και επιμόρφωση από την εταίρα Dilioum.

Εταιρία συνεργατικού σχεδιασμού εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Έγινε η παρουσίαση της εταιρίας, των στόχων της, του ανθρώπινου δυναμικού της, των έργων της, καθώς και των συνεργασιών με φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με πελάτες σε όλο το κόσμο.

Η εταιρία δραστηριοποιείται σε διαχείριση περιεχομένου ιστοσελίδων και πυλών διαδικτυακού ιστού. 

Το σύστημα της επιτρέπει να εισάγονται και να αλλάζουν τα περιεχόμενα ενός ισότοπου σε κείμενα, εικόνες, φωτογραφίες τοίχου, βίντεο κ.λ.π.)

Το προσωπικό της εταιρείας μπορεί να εισάγει αυτόνομα ειδήσεις, πληροφορίες, προσφορές, προϊόντα κ.λπ, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να ζητείται τεχνική παρέμβαση.

Αναπτύσσει εφαρμογές για να δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να ζήσουν εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας με την απλή χρήση των smartphone και tablet τους.
Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία που προσθέτει ψηφιακά στοιχεία στην υπάρχουσα πραγματικότητα και ενσωματώνει ψηφιακές πληροφορίες με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται οι χρήστες σε πραγματικό χρόνο.
Η ομάδα ανάπτυξης του dilium πραγματοποιεί καινοτόμα έργα, ικανό να προσφέρει μια συνεχώς μεταβαλλόμενη και εκπληκτική εμπειρία στους χρήστες και τους πελάτες του. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιεί μια νέα και απροσδόκητη μέθοδο εταιρικής επικοινωνίας, η οποία βασίζεται στην αλληλεπίδραση του περιβάλλοντος 3D.

 • Επιμόρφωση από τον φορέα υποδοχής μας και την εταιρία εκπαίδευσης σε τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού, Mediterranea Web Applications Srl.

Χρήση της κορυφαίος πλατφόρμας μετατροπής κτιριακών χώρων, αντικειμένων και εξαρτημάτων, σε πληροφοριακά δεδομένα.

Ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα αντικείμενα εφαρμογής της επιμόρφωσης τους και προσαρμογής τους στην ειδικότητα τους.

Ενημέρωση για παραδείγματα εφαρμογής στο τομέα της Μηχανολογίας, της Τεχνολογίας Οχημάτων, των Ψυκτικών Εγκαταστάσεων της Ναυτιλίας, των Πλοίαρχων και Μηχανικών Ε.Ν, του Τομία Υγείας, της Νοσηλευτικής, της Αισθητικής Τέχνης, και την Αγγλικής ορολογίας.

Επεξεργασία και μετατροπή τους σε ψηφιακά αντίγραφα.

 • Πρακτική άσκηση υπό την επίβλεψη του φορέα υποδοχής μετά την ολοκλήρωση του 1ου κύκλου της επιμόρφωσης.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με την χρήση ψηφιακών πλατφορμών.

Ομαδικές ασκήσεις ακόμα και με εξ αποστάσεως υποστήριξη.

Εφαρμογές και εργαλεία υποστήριξης.

Εκπαιδευτικά παραδείγματα.

Χρήση εκπαιδευτικών παραδειγμάτων και σχεδίων εργασίας.

 • 2η Ενότητα επιμόρφωση στο πολυτεχνείο του Μιλάνου από το Τμήμα Μηχανολογίας.

Δημιουργία ψηφιακών αντιγράφων οποιουδήποτε μεγέθους κλίμακας και πολυπλοκότητας.

Εικονική πραγματικότητα περιήγησης σε συνεργείο αυτοκίνητων.

Παραδείγματα ψηφιακών αντίγραφων.

Ψηφιακή ανάλυση μηχανολογικών εξαρμάτων με απεικόνιση σε τρισδιάστατα μοντέλα.

Χωρική χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας με συνεργατικό δημιουργικό σχεδιασμό προσαρμοσμένο σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας.

 • 2η ενότητα επιμόρφωση από την εταίρα Dilioum

Παρουσίαση των δραστηριοτήτων της εταιρίες

Η Dilium δημιουργεί 2D και 3D gaming, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού. Η πρόταση gaming Dilium είναι ποικίλη και προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών της . 
Η gaming Dilium είναι η εφαρμογή η οποία επιτρέπει στον χρήστη να εξερευνήσει διαφορετικές τοποθεσίες και χώρους, χωρίς απαραίτητα να ταξιδεύει. 

Οι δυνατότητες της επαυξημένης και την εικονικής πραγματικότητας σε παιχνίδια 2D και 3D, είναι πολλές και μπορούν να προσαρμοστούν τέλεια σε κάθε ανάγκη του πελάτη. 

Οι δύο κύριες πλατφόρμες για κινητές συσκευές είναι το iOS της Apple και το Android της Google.
Οι προγραμματιστές της δημιουργούν μια ξεχωριστή έκδοση της εφαρμογής για καθεμία από αυτές, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική.
Η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα έχει τεράστιες δυνατότητες να φέρει επανάσταση σε διαφόρους τομείς.

 Οι τηλεθεατές χάρη στο λογισμικό τρισδιάστατης απόδοσης μπορούν να επιλέξουν τουριστικούς προορισμούς για τις διακοπές, να δοκιμάσουν ρούχα και αξεσουάρ, να χτίσουν και να εξερευνήσουν σπίτια, να μοντελοποιήσουν συμπεριφορές κατά τη διάρκεια πολύπλοκων παραστάσεων (όπως η πτήση με αεροπλάνο) να καταλάβουν το περιεχόμενο ενός βιβλίου χωρίς να το διαβάσουν αλλά να το κατανοήσουν οπτικοακουστικά.

 • 2η επιμόρφωση από τον φορέα υποδοχής μας και την εταιρία εκπαίδευσης σε τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού, Mediterranea Web Applications Srl.

Τρισδιάστατη αποτύπωση και καταγραφή του χώρου σε διάφορα σημεία με την βοήθεια κινητού τηλεφώνου.

Μεταφορά και ενσωμάτωση στην πλατφόρμα και δημιουργία τρισδιάστατου μοντέλου.

Παράγωγη ψηφιακού αντιγράφου ενός πραγματικού τόπου η αντικειμένου με ενσωμάτωση όλων των διεργασιών.

Διδασκαλία για το πώς γίνεται η αποτύπωση, καταγραφή, επεξεργασία και διαμοιρασμός του υλικού το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς και η χρήση τους στην αίθουσα.

Δημιουργία εκπαιδευτικού έργου.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κλήθηκαν να αποτυπώσουν το χώρο επιμόρφωσης και να τον μεταφέρουν στην ψηφιακή πλατφόρμα.

 • Πρακτική άσκηση υπό την επίβλεψη του φορέα υποδοχής μετά την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου της επιμόρφωσης.

Ομαδικές ασκήσεις.

Εκπαιδευτικά παραδείγματα χρήσης.

Παρουσίαση εκπαιδευτικών video σχεδιασμένα για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Ενημέρωση σχετική με για την λειτουργία μιας ευρείας γκάμας 3d καμερών 360 και iPhone που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες λήψης.

Παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με ψηφιακό μετασχηματισμό σto 3d χώρο.

 • Αξιολόγηση του προγράμματος.

Παρουσίαση και απονομή των πιστοποιητικών, ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

 • Προγραμματισμένες Πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και Εκδρομές.

Οργάνωση από τον φορέα υποδοχής ημερήσιων εκδρομών στην Πάρμα και στην Λίμνη Κόμο της Λομβαρδίας.

Περιήγηση με ξεναγό από τον φορέα υποδοχής, στα σημαντικά αξιοθέατα και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Μιλάνου.

Πολιτιστικές δραστηριότητες επισκέψεις:

 • Στην πινακοθήκη Μπρέρα
 • Στο Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας «Λεονάρντο ντα Βίντσι του Μιλάνου
 • Και στο μουσείο της Σκάλας του Μιλάνου.

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ
Θηβών και Πέτρου Ράλλη Αιγάλεω 
210 5699597 - Αποστολή email

Εσπερινό Επάλ Αιγάλεω
 
Ωράριο : 18:30 - 23:00