Αρχική

Ενημέρωση μαθητών

Εκπαιδευτικοί

Μαθήματα-Ειδικότητες

Δραστηριότητες

Ανακοινώσεις

Ε-learning

Επικοινωνία

Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού Γ'

Το σχολείο μας

Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω έχει σκοπό την εξασφάλιση των αναγκαίων δεξιοτήτων των μαθητών στα πλαίσια της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Διαθέτει επαρκείς αίθουσες διδασκαλίας σε ευρύχωρο κτίριο με άριστο περιβάλλοντα χώρο.
Εξυπηρετείται εργαστηριακά από το 2ο ΣΕΚ Αιγάλεω, στον ίδιο περιβάλλοντα χώρο, το οποίο διαθέτει κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια, στα οποία οι μαθητές όλων των ειδικοτήτων, μέσα από οργανωμένες εκπαιδευτικές ασκήσεις, εκπαιδεύονται τεχνικά και επαγγελματικά, ώστε με την αποφοίτηση τους να είναι ικανοί να ασκήσουν το επάγγελμα τους με επιτυχία, να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και να είναι παραγωγικοί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

 

To Σχολείο μας

ERASMUS3

Register
210 56.99.597 

Πανελλαδικές 2023

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2023

Αγαπητοί μαθητές, σας ανακοινώνουμε ότι βγήκε η εγκύκλιος για όσους από εσάς θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Παρακάτω θα βρείτε τα σχετικά έγγραφα για τη συμμετοχή σας.

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ 2023 ΜΕ ΑΔΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ 1 μαθητων-Αποφοίτων Ημερ ΕΠΑΛ 2023

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ 2 μαθητων-Αποφοίτων Εσπερ ΕΠΑΛ 2023

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2 Α-Δ Εσπ ΕΠΑΛ 2023

 

Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ
1 Ναυσιπλοΐα ΙΙ 3Θ 
2

Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στην Ναυτιλία - Εφαρμογές

3Θ 
3

Μεταφορά Φορτίων

4 Τήρηση Φυλακής Γέφυρας 2Θ 
5

Ναυτικά Αγγλικά ΙΙ

6 Ν.Η.Ο. – Επικοινωνίες 1Θ+3Ε
7 Εφαρμογές Δ.Κ.Α.Σ. – ECDIS - ARPA
            ΣΥΝΟΛΟ 20 ώρες

 

Γ΄ ΤΑΞΗ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. (Ισχύει από το σχ. έτος 2019-2020) Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ 1 Ναυσιπλοΐα ΙΙ 3Θ 2 Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στην Ναυτιλία - Εφαρμογές 3Θ 3 Μεταφορά Φορτίων 2Θ 4 Τήρηση Φυλακής Γέφυρας 2Θ 5 Ναυτικά Αγγλικά ΙΙ 2Θ 6 Ν.Η.Ο. – Επικοινωνίες 1Θ+3Ε 7 Εφαρμογές Δ.Κ.Α.Σ. – ECDIS - ARPA 4Ε ΣΥΝΟΛΟ 20 ΩΡΕΣ

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ – ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ

Η λειτουργία Ναυτικού τομέα ειδικότητας πλοιάρχων στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεκίνησε το 2008 και ανήκει στην βαθμίδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δικαίωμα εγγραφής και φοίτησης έχουν αγόρια και κορίτσια που κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο γυμνασίου.

Οι μαθητές διδάσκονται, εκτός από τα μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα αμιγώς ναυτικά όπως, Ναυτιλία, Ναυτική τέχνη, ευστάθεια πλοίων κ.ά.

Οι τελειόφοιτοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων σε δυο μαθήματα γενικής παιδείας (Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά), αλλά και την εγγραφή τους στης Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με μόνο το απολυτήριο του ΕΠΑΛ χωρίς τη συμμετοχή σε Πανελλήνιες εξετάσεις, με την διαδικασία της επιλογής και με μόνο κριτήριο τους τελικούς βαθμούς του απολυτηρίου.

 

Άσκηση Επαγγέλματος

Με την αποφοίτηση από το Ναυτικό ΕΠΑΛ εκτός από το απολυτήριο λυκείου, ο ενδιαφερόμενος παίρνει και πτυχίο ειδικότητας, το οποίο παρέχει την δυνατότητα να ταξιδέψει άμεσα, αφού εφοδιαστεί με Ναυτικό Φυλλάδιο, ως Δόκιμος Πλοίαρχος σε εμπορικά πλοία. Μετά από θαλάσσια υπηρεσία και εξετάσεις στο Υπουργείο ΥΝΑ, αποκτά Δίπλωμα Πλοιάρχου Γ’ τάξεως.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Γαλανόπουλος Ανδρέας

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ
Θηβών και Πέτρου Ράλλη Αιγάλεω 
210 5699597 - Αποστολή email

Εσπερινό Επάλ Αιγάλεω
 
Ωράριο : 18:30 - 23:00