Αρχική

Ενημέρωση μαθητών

Εκπαιδευτικοί

Μαθήματα-Ειδικότητες

Δραστηριότητες

Ανακοινώσεις

Ε-learning

Επικοινωνία

Κομμωτικής τέχνης

Το σχολείο μας

Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω έχει σκοπό την εξασφάλιση των αναγκαίων δεξιοτήτων των μαθητών στα πλαίσια της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Διαθέτει επαρκείς αίθουσες διδασκαλίας σε ευρύχωρο κτίριο με άριστο περιβάλλοντα χώρο.
Εξυπηρετείται εργαστηριακά από το 2ο ΣΕΚ Αιγάλεω, στον ίδιο περιβάλλοντα χώρο, το οποίο διαθέτει κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια, στα οποία οι μαθητές όλων των ειδικοτήτων, μέσα από οργανωμένες εκπαιδευτικές ασκήσεις, εκπαιδεύονται τεχνικά και επαγγελματικά, ώστε με την αποφοίτηση τους να είναι ικανοί να ασκήσουν το επάγγελμα τους με επιτυχία, να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και να είναι παραγωγικοί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

 

To Σχολείο μας

ERASMUS3

Register
210 56.99.597 

Πανελλαδικές 2023

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2023

Αγαπητοί μαθητές, σας ανακοινώνουμε ότι βγήκε η εγκύκλιος για όσους από εσάς θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Παρακάτω θα βρείτε τα σχετικά έγγραφα για τη συμμετοχή σας.

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ 2023 ΜΕ ΑΔΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ 1 μαθητων-Αποφοίτων Ημερ ΕΠΑΛ 2023

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ 2 μαθητων-Αποφοίτων Εσπερ ΕΠΑΛ 2023

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2 Α-Δ Εσπ ΕΠΑΛ 2023

 
1

Για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα απολυτήριο λυκείου και ένα πτυχίο ειδικότητας κομμωτικής δεν υπάρχει καλύτερη αρχή από την κατάρτιση των σπουδών στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω.

2a

Η ειδικότητα της κομμωτικής εξυπηρετείται εργαστηριακά από το 2 Ε.Κ. σε ανακαινισμένο ειδικό εξοπλισμένο εργαστήριο όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε κούκλες αλλά και σε ζωντανά μοντέλα και σε πραγματικό χρόνο. 

 
 • 1
 • 10a
 • 11a
 • 12
 • 13
 • 2a
 • 3a
 • 4komot
 • 5a
 • 6a
 • 7
 • 7
 • 8
 • 9
 • 9
 
 • Οι μαθητές κατά την εγγραφή τους στην Β΄ τάξη των Επαγγελματικών Λυκείων επιλέγουν με αίτηση τους τον Τομέα μαθημάτων, τον οποίο επιθυμούν να παρακολουθήσουν.
 • Οι μαθητές κατά την εγγραφή τους στην Γ΄ τάξη επιλέγουν την ειδικότητα που θα παρακολουθήσουν και η οποία πρέπει να αντιστοιχεί προς τον τομέα που παρακολούθησαν στη Β΄ τάξη.
 
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΒΟΗΘΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
α/α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ
1 Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ
2 Υγιεινή
3 Υγιεινή Κόμης Τριχωτού Κεφαλής – Τοξικολογία- Δερματολογία
4 Εργαστήριο Τεχνικών Εργασιών
5 Καλλιτεχνικά Χτενίσματα
6 Τεχνολογία Υλικών
7 Βασικές Εφαρμογές Κομμωτικής ΙΙ
ΣΥΝΟΛΟ 20 ΩΡΕΣ

Τα διδασκόμενα μαθήματα καλύπτουν όλες τις υπηρεσίες ενός κομμωτηρίου.Η ύλη που ακολουθείται προκύπτει από το υπουργείο παιδείας και από ενεργούς κομμωτές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός σύγχρονου κομμωτηρίου.

Διδάσκονται:

ü  Επαγγελματικό λούσιμο
ü  Κουρέματα
ü  Χτενίσματα
ü  Κοτσίδες
ü  Περμανάντ – Ρόλευ
ü  Βαφή - ανταύγειες
ü  Μες - ντεκαπάζ
ü  Ίσιωμα διαρκείας
ü  Βραδινά και Νυφικά χτενίσματα                            
 13

 

14

Στο «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» θα εφαρμοστεί το δυικό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητεία) που περιλαμβάνει: α) μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και β) μαθήματα Ειδικότητας στη σχολική μονάδα. Την ευθύνη υλοποίησης του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας», έχουν τα κατά τόπους ΕΠΑ.Λ., στα οποία και εγγράφονται οι μαθητευόμενοι, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.), στα οποία θα γίνεται το εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας (7 ώρες). Οι μαθητευόμενοι θα συνάψουν Σύμβαση Μαθητείας με τον εργοδότη τους και θα έχουν όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στην με αριθμό Φ7/155762/Δ4/19-09-2018 (Β΄4191) Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως τροποποιείται και ισχύει. Με την ολοκλήρωση του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» και πριν τη συμμετοχή σε εξετάσεις Πιστοποίησης, κάθε μαθητευόμενος δύναται να παρακολουθήσει Προπαρασκευαστικά Μαθήματα Πιστοποίησης, που οργανώνονται με την ευθύνη του Υ.ΠΑΙ.Θ.. Οι απόφοιτοι της «Τάξης Μαθητείας» λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί :

 

 

ü  Σε αλυσίδες κομμωτηρίων

ü  Σε τηλεοπτικούς σταθμούς

ü  Σε θέατρα

ü  Σε στούντιο φωτογράφισης μοντέλων

ü  Σε εταιρείες

ü  Σε ανεξάρτητα alternativeσαλόνια

ü  Σε managementκομμωτηρίου

ü  Ως ελεύθερος επαγγελματίας σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας της κομμωτικής

 15

 

Το πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 4 που χορηγείται στους αποφοίτους της Γ τάξης των ΕΠΑ.Λ. μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις ή απολυτήριο ΕΠΑ.Λ. επιπέδου 4 (ισότιμο με το απολυτήριο Γενικού Λυκείου) που χορηγείται στους αποφοίτους της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις και έξι μήνες προϋπηρεσία.

 

Καθηγήτριες: Δανελάτου Χρυσάνθη και Σελεμίδη Ναταλία

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Δανελάτου Χρυσάνθη

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ
Θηβών και Πέτρου Ράλλη Αιγάλεω 
210 5699597 - Αποστολή email

Εσπερινό Επάλ Αιγάλεω
 
Ωράριο : 18:30 - 23:00