Αρχική

Ενημέρωση μαθητών

Εκπαιδευτικοί

Μαθήματα-Ειδικότητες

Δραστηριότητες

Ανακοινώσεις

Ε-learning

Επικοινωνία

Τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων Β'

Το σχολείο μας

Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω έχει σκοπό την εξασφάλιση των αναγκαίων δεξιοτήτων των μαθητών στα πλαίσια της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Διαθέτει επαρκείς αίθουσες διδασκαλίας σε ευρύχωρο κτίριο με άριστο περιβάλλοντα χώρο.
Εξυπηρετείται εργαστηριακά από το 2ο ΣΕΚ Αιγάλεω, στον ίδιο περιβάλλοντα χώρο, το οποίο διαθέτει κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια, στα οποία οι μαθητές όλων των ειδικοτήτων, μέσα από οργανωμένες εκπαιδευτικές ασκήσεις, εκπαιδεύονται τεχνικά και επαγγελματικά, ώστε με την αποφοίτηση τους να είναι ικανοί να ασκήσουν το επάγγελμα τους με επιτυχία, να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και να είναι παραγωγικοί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

 

To Σχολείο μας

ERASMUS3

Register
210 56.99.597 

Εγγραφές περισσότερα...

eidikotites naftilia
 
 
 
Μαθήματα Ώρες
Ναυσιπλοΐα Ι – Ναυτική Μετεωρολογία 2Θ+2Ε
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Πλοίου Ι
Ναυπηγία – Ευστάθεια – Πρόωση 1Θ+1Ε
Ναυτικά Αγγλικά Ι
Ναυτική Μηχανολογία – Εφαρμογές 2Θ+2Ε

Ναυπηγικό - Μηχανολογικό –Ηλεκτρολογικό Σχέδιο

Συστήματα Ελέγχου Γέφυρας – Μηχανοστασίου

Ανθρώπινες Σχέσεις – Διοίκηση Πλοίου
ΣΥΝΟΛΟ 20

 

 

 Διαθέτει τις ειδικότητες:

  • Πλοιάρχος Εμπορικού Ναυτικού
  • Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού 

Πλοιάρχος Εμπορικού Ναυτικού

Η λειτουργία Ναυτικού τομέα ειδικότητας πλοιάρχων στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεκίνησε το 2008 και ανήκει στην βαθμίδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δικαίωμα εγγραφής και φοίτησης έχουν αγόρια και κορίτσια που κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο γυμνασίου.

Οι μαθητές διδάσκονται, εκτός από τα μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα αμιγώς ναυτικά όπως, Ναυτιλία, Ναυτική τέχνη, ευστάθεια πλοίων κ.ά.

Οι τελειόφοιτοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων σε δυο μαθήματα γενικής παιδείας (Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά), αλλά και την εγγραφή τους στης Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με μόνο το απολυτήριο του ΕΠΑΛ χωρίς τη συμμετοχή σε Πανελλήνιες εξετάσεις, με την διαδικασία της επιλογής και με μόνο κριτήριο τους τελικούς βαθμούς του απολυτηρίου.

 

Άσκηση Επαγγέλματος

Με την αποφοίτηση από το Ναυτικό ΕΠΑΛ εκτός από το απολυτήριο λυκείου, ο ενδιαφερόμενος παίρνει και πτυχίο ειδικότητας, το οποίο παρέχει την δυνατότητα να ταξιδέψει άμεσα, αφού εφοδιαστεί με Ναυτικό Φυλλάδιο, ως Δόκιμος Πλοίαρχος σε εμπορικά πλοία. Μετά από θαλάσσια υπηρεσία και εξετάσεις στο Υπουργείο ΥΝΑ, αποκτά Δίπλωμα Πλοιάρχου Γ’ τάξεως.

 Μηχανικός  Εμπορικού Ναυτικού

 

Ο απόφοιτος της ειδικότητας  Μηχανικός  Εμπορικού Ναυτικού μπορεί να:

  • Είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση, για την καλή λειτουργία των μηχανών του πλοίου, καθώς και για τον υπολογισμό και την προμήθεια καυσίμων, νερού, λιπαντικών και ανταλλακτικών του πλοίου.
  • Εργάζεται κυρίως στο μηχανοστάσιο και ελέγχει τις εργασίες συντήρησης.
  • Φροντίζει για τις επιδιορθώσεις των μηχανών και των μηχανημάτων που απαιτούνται.
  • Συνεργάζεται με τον Πλοίαρχο και τη ναυτιλιακή εταιρεία.

 

Μηχανικοί Πλοίων

Δυνατότητα εισαγωγής : στις  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και στα Τ.Ε.Ι., Ανώτερες  Στρατιωτικές  Σχολές Υπαξιωματικών,  Σχολές  Αστυφυλάκων με ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Γαλανόπουλος Ανδρέας

Παρλαβάντζας Αθανάσιος

Παπαθανασίου Βασίλης

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ
Θηβών και Πέτρου Ράλλη Αιγάλεω 
210 5699597 - Αποστολή email

Εσπερινό Επάλ Αιγάλεω
 
Ωράριο : 18:30 - 23:00