Αρχική

Ενημέρωση μαθητών

Εκπαιδευτικοί

Μαθήματα-Ειδικότητες

Δραστηριότητες

Ανακοινώσεις

Ε-learning

Επικοινωνία

Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας Β'

Το σχολείο μας

Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω έχει σκοπό την εξασφάλιση των αναγκαίων δεξιοτήτων των μαθητών στα πλαίσια της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Διαθέτει επαρκείς αίθουσες διδασκαλίας σε ευρύχωρο κτίριο με άριστο περιβάλλοντα χώρο.
Εξυπηρετείται εργαστηριακά από το 2ο ΣΕΚ Αιγάλεω, στον ίδιο περιβάλλοντα χώρο, το οποίο διαθέτει κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια, στα οποία οι μαθητές όλων των ειδικοτήτων, μέσα από οργανωμένες εκπαιδευτικές ασκήσεις, εκπαιδεύονται τεχνικά και επαγγελματικά, ώστε με την αποφοίτηση τους να είναι ικανοί να ασκήσουν το επάγγελμα τους με επιτυχία, να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και να είναι παραγωγικοί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

 

To Σχολείο μας

ERASMUS3

Register
210 56.99.597 

Εγγραφές περισσότερα...

 

nos1PDRM004813DSC00133

 

 

Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ
1 Ανατομία - Φυσιολογία Ι
2 Πρώτες Βοήθειες
3 Υγεία και Διατροφή
4 Διαπροσωπικές Σχέσεις
5 Εργασιακό Περιβάλλον Τομέα
6 Αγγλικά Τομέα
7 Ειδικό Μάθημα Α1 4(Θ+Ε)
8 Ειδικό Μάθημα Β1 4(Θ+Ε)
               ΣΥΝΟΛΟ 20 ώρες

Οι μαθητές διδάσκονται δύο από τα παρακάτω ειδικά μαθήματα, ανάλογα με την εργαστηριακή υποδομή του αντίστοιχου Ε.Κ. ή του Σ.Ε. του ΕΠΑ.Λ. και τις ειδικότητες του Τομέα που λειτουργούν στο κάθε ΕΠΑ.Λ. στη Γ΄ τάξη εσπερινών.

Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ
1 ΜικροβιολογίαΙ 1Θ+3Ε
2 Νοσηλευτική Ι 1Θ+
3 Δημιουργική Απασχόληση στην Προσχολική Ηλικία 1Θ+
4 Σύγχρονη Αισθητική Ι 1Θ+
5 Εισαγωγή στη Φυσικοθεραπεία Ι 1Θ+
6 Βασικές Εφαρμογές Κομμωτικής Ι 1Θ+
7 Οδοντοτεχνία Ι 1Θ+
8 Φαρμακευτική Τεχνολογία Ι 1Θ+
9 Ακτινοτεχνολογία Ι 1Θ+
 

Σε περιπτώσεις όπου στο ΕΠΑ.Λ. ή σε Ε.Κ. της περιοχής δεν είναι δυνατή η διδασκαλία 2ου Ειδικού Μαθήματος λόγω μη ύπαρξης σχετικού εργαστηρίου, τότε με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και την έγκριση του Σχολικού Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης και της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβλαθμιας Εκπαίδευσης, οι 3 ώρες του Ειδικού Μαθήματος Β κατανέμονται ως εξής:

α) 1 ώρα (Θ) στο μάθημα "Ανατομία - Φυσιολογία"

β) 1 ώρα (Ε) στο μάθημα «Πρώτες Βοήθειες»,

γ) 1 ώρα (Ε) στο μάθημα "Εργασιακό Περιβάλλον Τομέα"

δ) 1 ώρα (Ε) στο μάθημα "Ειδικό Μάθημα Α"

Διαθέτει τις εξής ειδικότητες:

 

Βοηθός Νοσηλευτή

nos2dns6

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτά:

  • Μπορεί να εργαστεί ως βοηθητικό προσωπικό σε Νοσοκομεία  και Κέντρα Υγείας, Νοσηλευτικές μονάδες, Υγειονομικούς, σταθμούς, ΕΚΑΒ, Οίκους ευγηρίας, Κέντρα αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες και ως ελεύθερος επαγγελματίας που προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς που νοσηλεύονται στο σπίτι υπό ιατρική  παρακολούθηση.
  • Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους νοσηλευτές στρώνει το κρεβάτι του αρρώστου,  χορηγεί εργαλεία σε μία χειρουργική επέμβαση, ετοιμάζει υλικό για αποστείρωση, απολυμαίνει τα αντικείμενα του χειρουργείου, σηκώνει ή τοποθετεί τον άρρωστο στο κρεβάτι, χορηγεί ουροδοχείο,  σωλήνα αερίων, υπόθετο, καθαρτικό και φαρμακευτικό υπόκλισμο στο κρεβάτι. προετοιμάζει  σετ αλλαγής τραύματος, βοηθά στην κένωση και την πλύση του στομάχου, κάνει λήψη ζωτικών  σημείων,  χορηγεί φάρμα  τοπικά ά από το στόμα, λαμβάνει ούρα και γαστρικό υγρό, χορηγεί Ο2 με μάσκα και ρινική κάνουλα, τοποθετεί τον άρρωστο στο χειρουργικό τραπέζι,  εφαρμόζει τεχνικές θεραπείας και πρόληψης κατακλίσεων, θερμά και ψυχρά επιθέματα, τεχνικές ατομικής καθαριότητας, συμμετέχει στην ομάδα φροντίδας αρρώστων σε σπίτι, στο κέντρο υγείας, στο σχολείο, εφαρμόζει νοσηλευτικές τεχνικές σε αρώστους με παθήσεις  του ματιού, αυτιού, οστών, γεννητικών οργάνων, νευρικού και ουροποιητικού συστήματος, φροντίζει νεογνό,  εφαρμόζει  καθαριότητα των γεννητικών οργάνων της λεχώνας, πραγματοποιεί μετρήσεις και τηρεί το ιατρικό απόρρητο.

Επαγγελματικά Δικαιώματα: Βοηθός Νοσηλευτή
Νομοθεσία: Π.Δ. 210/01 (Φ.Ε.Κ. 165 τ.Α’/24.07.2001) και Υ.Α.Υ7β/οικ.4756/01 (Φ.Ε.Κ. 1082 τ.Β’/14.08.2001) και Π.Δ. 268/2003 (Φ.Ε.Κ. 240 τ.Α’/16.10.2003).

Απαιτείτε άδεια άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή.

 

 Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

Ο Βοηθός Φυσικοθεραπείας ασκεί ένα σύγχρονο επάγγελμα, απαραίτητο για την αποκατάσταση ατόμων με κινητικά προβλήματα εκ γενετής ή επίκτητα μετά από  ασθένειες και τραυματισμούς. Ο/Η πτυχιούχος Βοηθός Φυσικοθεραπείας εργάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Φυσιάτρου, του Φυσικοθεραπευτή, του Κινησιοθεραπευτή ή του Ειδικού Ιατρού. Εφαρμόζει ειδικές τεχνικές αποκατάστασης παθήσεων και χειρίζεται άνετα τις απαραίτητες συσκευές και όργανα.
Υποβάλλει σε θεραπευτική γυμναστική και μάλαξη, άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες, συμβάλλει στην αποκατάσταση ατόμων που πάσχουν από αναπνευστικά, κυκλοφορικά, ρευματολογικά, ορθοπεδικά, νευρολογικά κ.λ.π. προβλήματα, διορθώνοντας λανθασμένα κινητικά πρότυπα. Το θεραπευτικό πλάνο καθορίζεται από τον ιατρό, σε συνεργασία με το Φυσικοθεραπευτή. Οι παθήσεις με τις οποίες ασχολείται είναι: παθήσεις και κακώσεις του νευρικού συστήματος, παθήσεις και κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος, αναπνευστικές παθήσεις, παθήσεις εγκεφαλικής παράλυσης. Επίσης, προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αντιμετώπιση ατυχημάτων σε αθλητικούς χώρους και επιβλέπει τη σωστή μεταφορά των ασθενών με κινητικά προβλήματα.

Επαγγελματική αποκατάσταση - Αγορά Εργασίας

Οι βοηθοί φυσικοθεραπείας μπορούν να εργαστούν σε:
  • φυσικοθεραπευτήρια
  • ιδρύματα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ατόμων με ειδικές κινητικές αναπηρίες
  • ΚΑΠΗ
  • ιατρεία Θεραπευτικών Λουτροπηγών
  • κέντρα αποκατάστασης
  • νοσοκομεία, κλινικές, θεραπευτήρια που διαθέτουν ανάλογα τμήματα
  • αθλητικά κέντρα, χώρους άθλησης και γυμναστήρια
  • ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν χώρους γυμναστικής και άθλησης καθώς και χώρους συντήρησης της καλής φυσικής κατάστασης (Fitness club)
  • DSC00149
  • DSC00150
  • DSC00151
  • DSC00587
  • PDRM0046
  • PDRM0047
  • PDRM0048
  • PDRM0049
  • PDRM0051_2

Αισθητικής Τέχνης

Ο Πτυχιούχος Αισθητικής έχει ως κύριο αντικείμενο εργασίας του τη διατήρηση ή τη βελτίωση της εμφάνισης και της φυσικής κατάστασης του ανθρώπινου σώματος με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας. Εντοπίζει τα αισθητικά προβλήματα του προσώπου, του δέρματος και του σώματος γενικότερα, προσδιορίζοντας την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και το δέρμα με χημικά παρασκευάσματα (λοσιόν, κρέμες κ.λ.π.). Εφαρμόζει μεθόδους αποτρίχωσης, κάνει μασάζ για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, τοπικό αδυνάτισμα κλπ. Επίσης, κάνει μακιγιάζ και συμβουλεύει για το ντύσιμο, το χτένισμα, το χρώμα των μαλλιών και την όλη εμφάνιση του πελάτη.

Picture20
P1180015A

Επαγγελματική αποκατάσταση - Αγορά Εργασίας

Οι αισθητικοί μπορούν να εργαστούν:
  • ως υπεύθυνοι ή υπάλληλοι σε ινστιτούτα αισθητικής, σε κέντρα αδυνατίσματος, σε φαρμακεία, σε κομμωτήρια..
  • στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και σε οίκους μόδας.
  • ως εμπορικοί επισκέπτες, ως αντιπρόσωποι, αλλά και ως σύμβουλοι χρήσης καλλυντικών σε βιομηχανίες, εταιρείες και καταστήματα πώλησης. καλλυντικών.
  • ως σύμβουλοι ή εκπαιδευτικοί σε αντίστοιχα εργαστήρια ή σχολές αισθητικής.

aisth104

 Κομμωτικής Τέχνης

 
1

Για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα απολυτήριο λυκείου και ένα πτυχίο ειδικότητας κομμωτικής δεν υπάρχει καλύτερη αρχή από την κατάρτιση των σπουδών στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω.

2a

Η ειδικότητα της κομμωτικής εξυπηρετείται εργαστηριακά από το 2 Ε.Κ. σε ανακαινισμένο ειδικό εξοπλισμένο εργαστήριο όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε κούκλες αλλά και σε ζωντανά μοντέλα και σε πραγματικό χρόνο. 

 
  • 1
  • 10a
  • 11a
  • 12
  • 13
  • 2a
  • 3a
  • 4komot
  • 5a
  • 6a
  • 7
  • 7
  • 8
  • 9
  • 9
 Οι μαθητές κατά την εγγραφή τους στην Β΄ τάξη των Επαγγελματικών Λυκείων επιλέγουν με αίτηση τους τον Τομέα μαθημάτων, τον οποίο επιθυμούν να παρακολουθήσουν.
  • Οι μαθητές κατά την εγγραφή τους στην Γ΄ τάξη επιλέγουν την ειδικότητα που θα παρακολουθήσουν και η οποία πρέπει να αντιστοιχεί προς τον τομέα που παρακολούθησαν στη Β΄ τάξη.
 

Τα διδασκόμενα μαθήματα καλύπτουν όλες τις υπηρεσίες ενός κομμωτηρίου.Η ύλη που ακολουθείται προκύπτει από το υπουργείο παιδείας και από ενεργούς κομμωτές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός σύγχρονου κομμωτηρίου.

Διδάσκονται:

ü  Επαγγελματικό λούσιμο
ü  Κουρέματα
ü  Χτενίσματα
ü  Κοτσίδες
ü  Περμανάντ – Ρόλευ
ü  Βαφή - ανταύγειες
ü  Μες - ντεκαπάζ
ü  Ίσιωμα διαρκείας
ü  Βραδινά και Νυφικά χτενίσματα                            
 13

 

14

Στο «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» θα εφαρμοστεί το δυικό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητεία) που περιλαμβάνει: α) μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και β) μαθήματα Ειδικότητας στη σχολική μονάδα. Την ευθύνη υλοποίησης του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας», έχουν τα κατά τόπους ΕΠΑ.Λ., στα οποία και εγγράφονται οι μαθητευόμενοι, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.), στα οποία θα γίνεται το εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας (7 ώρες). Οι μαθητευόμενοι θα συνάψουν Σύμβαση Μαθητείας με τον εργοδότη τους και θα έχουν όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στην με αριθμό Φ7/155762/Δ4/19-09-2018 (Β΄4191) Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως τροποποιείται και ισχύει. Με την ολοκλήρωση του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» και πριν τη συμμετοχή σε εξετάσεις Πιστοποίησης, κάθε μαθητευόμενος δύναται να παρακολουθήσει Προπαρασκευαστικά Μαθήματα Πιστοποίησης, που οργανώνονται με την ευθύνη του Υ.ΠΑΙ.Θ.. Οι απόφοιτοι της «Τάξης Μαθητείας» λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί :

 

 

ü  Σε αλυσίδες κομμωτηρίων

ü  Σε τηλεοπτικούς σταθμούς

ü  Σε θέατρα

ü  Σε στούντιο φωτογράφισης μοντέλων

ü  Σε εταιρείες

ü  Σε ανεξάρτητα alternativeσαλόνια

ü  Σε managementκομμωτηρίου

ü  Ως ελεύθερος επαγγελματίας σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας της κομμωτικής

 15

 

Το πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 4 που χορηγείται στους αποφοίτους της Γ τάξης των ΕΠΑ.Λ. μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις ή απολυτήριο ΕΠΑ.Λ. επιπέδου 4 (ισότιμο με το απολυτήριο Γενικού Λυκείου) που χορηγείται στους αποφοίτους της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις και έξι μήνες προϋπηρεσία.

 

Καθηγήτριες: Δανελάτου Χρυσάνθη και Σελεμίδη Ναταλία

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Δανελάτου Χρυσάνθη

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στις παρακάτω επιλογές

 
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ
Θηβών και Πέτρου Ράλλη Αιγάλεω 
210 5699597 - Αποστολή email

Εσπερινό Επάλ Αιγάλεω
 
Ωράριο : 18:30 - 23:00